Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Със сирени и минута мълчание полицаите в Добрич почетоха убития си колега

С полицейски сирени и минута мълчание служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич почетоха паметта на полицая, убит край българо-турската граница.  

На 7 ноември вечерта граничен полицай бе убит, докато патрулира по границата с Република Турция, в района на село Голям Дервент. Турските власти вече задържаха двама души – предполагаем извършител и помагач. Тържествените чествания днес по повод празника на националната полиция бяха отменени заради трагедията. В община Елхово днес е обявен ден на траур в памет на 32-годишния Петър Бъчваров.

Днес в град Елхово е обявен Ден на траур.

Министерският съвет почете с минута мълчание паметта на граничния полицай, загинал при изпълнение на служебния си дълг край българо-турската граница.

Служебният премиер Гълъб Донев изрази съболезнования към семейството, близките и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров и увери, че българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта му и живота на българските мъже и жени, охраняващи границата.

Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за суверенитета и националната сигурност на българската държава, каза Гълъб Донев. Според служебния премиер всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е „изстрел срещу авторитета на България“.

c