Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Маршрутките по линия 301 в Добрич – препълнени, вариант за голям автобус няма

Линия 301 на градския транспорт, която се обслужва от микробуси, е много натоварена в пиковите часове по обед, маршрутките са претъпкани и това изнервя пътниците. Такъв сигнал се получи от наша читателка. Марияна Георгиева казва, че във времето от 11.30 до 14.00 часа граждани на всякаква възраст и ученици пътуват „натъпкани като сардини в кутия“. Самите маршрутки пък били от най-старите и най-малките, а според читателката големите автобуси пътуват празни.

Началната спирка на 301 е на паркинга срещу блок „Свобода“ в центъра. Маршрутките пътуват до Добротица и Дружбите. Потърсихме за коментар управителя на „Градски транспорт“ Катя Петкова.

Тя обясни, че районът около спирката на площад „Свобода“ точно на обяд е затрупана с превозни средства – паркирани и движещи се. По думите й е абсолютно невъзможно голям автобус да обърне и да влезе на спирката. „Това е началната спирка, действително микробусът се пълни още там, въпреки че върви на всеки 15 минути. Хората искат по-голям автобус, но такъв просто няма как да обърне там. Освен маршрутка друго превозно средство не може да влезе“, каза Петкова.

Тя предложила като вариант спирката да бъде преместена срещу комплекс „Виста“, но пътниците отказали. Петкова не смята, че големите автобуси се движат празни. Те се ползвали от около 80 души за една пълна обиколка.

c