Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Първото издание на зимния фестивал „Шабла и птиците 2022“ ще се проведе на 17 и 18 декември

Зимен фестивал, посветен на червеногушата гъска „Шабла и птиците 2022“, се организира за първи път в Шабла, съобщават от Зеления образователен център в морския град. Той ще се проведе на 17 и 18 декември т.г.

Фестивалът се организира от Община Шабла, в изпълнение на проект „Подобряване природозащитното състояние на червеногушата гъска чрез изпълнение на мерки от Плана за действие за вида“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

Събитието е посветено на емблематичната за района червеногуша гъска и е част от конкретни цели, насочени към повишаване на осведомеността и природозащитната култура на населението и засилване на чувствителността на обществото към проблемите, свързани с вида и неговото опазване, чрез разпространяване на материали за вида и провеждане на специални събития.

Чрез фестивала ще се популяризира идеята за опазването на богатото птиче разнообразие, което прелита над територията на общината по миграционния път „Виа Понтика“.

Организаторите са се погрижили да създадат уютна атмосфера, увеселения и забавни занимания, въпреки зимния период. Програмата включва разнообразни и интересни творчески ателиета и анимации, спектакъл с кукли, приказка с рисунки, викторина, конкурс за любителска снимка, огнено и светлинно шоу със звездите на „Палячи“.

Ароматен и вкусен фон на пъстрия зимен фест ще са зимни лакомства, месни деликатеси и сгряващи напитки.

c