Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Лактобацилус булгарикус от воден произход в Лактера Нейчър ни помага в борбата с рака

Още началото на ХХ век, след мащабно проучване в 28 страни , лауреатът на Нобелова награда и директор на института Пастьор – Иля Мечников  пише:

“Дълголетието на населението, населяващо българските земи се дължи на ежедневната консумация на йогурт и други млечнокисели продукти, съдържащи специфичната българска бактерия”. По това време в България  на всеки хиляда души се падат по четирима столетници и е страна с много ниска ракова заболеваемост.

През 1905 в Женева, българският студент Ст. Григоров съумява да изолира специфичния български лактобацил от йогурт, донесен от родината му. През 1914 бактерията получава наименованието Lactobacillus bulgaricus.

Експериментално изследване, проведено през 2005 от Р.Еникова показва антитуморен ефект на L. Bulgaricus при химично предизвикана туморогенеза при плъхове.

Японските учени Хосоно и Китагава, финансирани от Японско-Българска програма JICA, доказват антитуморен ефект на Лактобацилус върху мишки с имплантирани туморни клетки.

Lactobacillus Bulgaricus има различни щамове, които се различават по своите многобройни здравословни ефекти. Щамът Lactobacillus Bulgaricus DWT1 от воден произход в Лактера Нейчър има доказан антитуморен ефект.

През 2011г. проф. Н. Александров и д-р Д.Петрова  изолират  за първи път в света щам на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от чиста изворна вода в Стара планина, близо до древно тракийско селище. С този и още 7 други пробиотични щама, изолирани от същия извор, те създават продуктите Лактера. Пробиотиците Лактера са патентовани в САЩ с патент № US 9,131,708 B2 / Sep. 15, 2015 и Европейския съюз с Патент №3172973.

Базирайки се на вековния научен опит на български и чужди учени, проф. Н. Александров и д-р Д. Петрова продължават изследванията на антитуморния ефект на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход.

В периода 2012 – 2020 те провеждат клинично изследване при 18 пациента с различни онкологични заболявания – рак на дебелото черво, рак на черния дроб, рак на гърдата. Всички пациенти са претърпели оперативно лечение за отстраняване на тумора и химио- и лъчетерапия за  унищожаване на останалите ракови клетки, и намаляване риска от метастази. Включването на пробиотик Laktera Nature, като съпътстваща хранителна терапия значително намалява страничните ефекти на химио- и лъчетерапията и в повечето случаи позволява провеждането на пълния лечебен курс. Приемането на пробиотик Лактера в следоперативния период, както и по време на химио- и лъчетерапията намалява страничните ефекти като: обща слабост, отпадналост, безсилие, гадене, повръщане, отслабване и честите инфекции. Хранителната терапия с Laktera Nature подобрява качеството на живот и социалните функции на пациентите с карциноми и техните семейства. Медицинското наблюдение при пациенти с онкологични заболявания е минимум 5 години. Дванадесет от пациентите вече са преминали 5 годишния период на проследяване, на онкологичното заболяване като не са развили нови туморни процеси или метастази. При останалите пациенти наблюдението продължава и в момента.

През 2019г. индийския учен проф. Палок Айк от Департамента по ядрена енергетика, Биологичен факултет, Индия с помощта на най-съвременните генетични методи доказа по шест различни начина антитуморния ефект на щама Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход. Пробиотикът Лактера Нейчър стимулира клетъчния имунитет като превръща М2 в М1 макрофаги. М1 макрофагите са естествени клетки на човешкия организъм, част от клетъчия имунитет, които разпознават и унищожават туморните клетки.

Във водите на България е ключът за преборването на коварната болест популярно наречена РАК!

Повече информация можете да видите на:

www.daflorn.bg

www.laktera.com

c