Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Година след като бе спасена пациентка благодари на ангелите от ОАИЛ в Добрич

Една година след като животът й бе спасен от медиците от Отделение по анестезия и интензивно лечение на болницата в Добрич Марияна Василева ни потърси, за да поднесе отново своята благодарност на своите ангели. За професионализма и грижите, за живота си.

Жената била на ръба на смъртта, след като получила алергичен шок. Лечението екипът на ОАИЛ осъществил по указания на  д-р Хамуди Сиди Ламада, когото тя определя като изключителен професионалист и преди всичко ЧОВЕК. Чиито действия са били изключително бързи.

Марияна си спомня как той непрекъснато повтарял „няма да допусна да се стига до грешка, ще направя всичко възможно“. Така и направил. Целият екип – лекари и медицински сестри, не мигнали цяла нощ. „Такова отношение не бях виждала“, споделя благодарната пациентка.

На следващия ден лекарите продължили да са силно заинтересовани за нея и състоянието й. На сутринта една от сестрите, които я приели в отделението предния ден, сестра Димитрова още с влизането си, отишла при нея и й казала „Цяла нощ те мислих как си“. „Исках да стана и да я прегърна. Това не се среща толкова често непознат да мисли за теб. Тази жена ме посети няколко пъти в стаята. Постоянно пита имам ли нужда, добре ли съм. Дойде и началникът на отделението д–р Митко Груев, изключителен лекар и човек. И той се интересува от състоянието ми. Каза, че д-р Ламада се е обадил, за да пита за мен, което ме просълзи“, продължава разказа си майката на две деца.

„Изключителни хора работят в това отделение. Искам да изкажа благодарности на доктор Ламада, че ме спаси и не ме остави за миг, на сестра Димитрова, на началника на отделението д-р Груев и всички работещи в това тежко отделение. Вие сте пример и достойни хора за уважение. Вие не сте медицински работници, Вие сте ангели, които давате надежда и се борите до край, въпреки трудната обстановка. Видях умората на всеки един от вас, но вие не я показвате, а работите с любов професията си. Бъдете здрави и благословени!“

c