Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Все повече младоженци от Добрич отказват цветя на сватбата в полза на нуждаещи се

Все по-често млади семейства от Добрич се отказват от цветя за сватбените си тържества, да са помогнат на хора в нужда. Най-често те даряват на нуждаещи се от лечение.

Такъв е случаят и с двойка, която избра да помогне на две млади жени.

Били категорични в решението си да се откажат от цветята. По-трудно било да решат кого да подкрепят. Оказало се, че младоженката е учила в същото училище, където получила основното си образование Ева, която едва 13-годишна пострада при тежка катастрофа. Трагедията застига семейството на 23 октомври 2011 година. При зверския сблъсък бащата на Ева загива на място, а тя е с тежка черепно-мозъчна травма. Следват множество операции, но момичето остава на легло и неподвижно. Ева не може да говори, но комуникира с Надежда с мигане на очи. Чува и разбира всичко, но, най-тежко за майката е, че не може да й помогне. Лекарите от години са отписали младото момиче. Но, Ева не се предава и продължава с крехкото си тяло борбата за всяка глътка въздух и ден живот.

Булката все още помни жизнерадостното тогава дете, което обичало да свири на пиано и да рисува. Затова веднага решили да помогнат за нейното лечение.

Младоженецът пък имал роднинска връзка с друга младата жена, която стана жертва на катастрофа. Станислава пострада сутринта на 11 декември 2019 година. Тогава джип блъска лекия автомобил „Опел”, управляван от младата жена, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се удря в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила след като майка му успява да го изкара от него. В момента тя е обездвижена от кръста надолу и провежда усилена рехабилитация.

По време на сватбата младото семейство, което пожела анонимност, събра 1161 лева. Сумата беше разделена между Ева и Станислава и преведена часове преди двойката да отпътува за сватбеното си пътешествие. А младоженците бяха щастливи, че са успели да помогнат, макар и с малко, на двете млади жени, които се борят с живота.

c