Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Завладяващият тенор Георги Петров подарява два концерта на родния Добрич

Тенорът Георги Петров от феноменалното трио "Тримата Български Тенори" подарява на публиката в родния град Добрич два концерта.

Първият концерт е обявен за 2 ноември /сряда/ 2022 г. от 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Публиката ще има възможността да се наслади на най-добрите песни, включени в концертния репертоар на Георги Петров. На следващия ден (3 ноември, четвъртък) добричлията ще зарадва настанените и служителите в Дома за стари хора в Добрич. Културните прояви са част от проект, който се реализира със съдействието на Община град Добрич и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ – https://ncf.bg/bg/;

https://www.facebook.com/NationalCultureFundBulgaria .

Георги Петров е завършил оперно пеене, музикален театър и е лауреат на редица международни конкурси. Участвал е в майсторски класове на именити български и чужди преподаватели, в концерти на световни и български сцени и в оперни проекти в България, Австрия, Германия, Холандия, Франция, Швейцария, Италия, Обединените Арабски Емирства и др. Репертоарът му включва класически арии, италиански канцонети, евъргрийни, руски шлагери, български песни. Притежава плътен и вълнуващ тембър, природна и музикална интуитивност, както и умения да съчетава красотата на оперния глас с различни музикални жанрове.

За концерта в Огледална зала, на рояла ще акомпанира Даниела Хубчева.

c