Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Правят нов пенсионерски клуб в Добрич – в закрито училище в квартал „Дружба“

Нов пенсионерски клуб предстои да бъде създаден в Добрич. Там ще могат да се събират възрастните хора от квартал „Дружба“, където такъв клуб няма.

За целта се очаква общинските съветници да дадат съгласие да се намали площта от имота, който е предоставен за ползване от Народно читалище „Добрич-2017“. С решение от 31.07.2018 г. на Общинския съвет се учредява безвъзмездно право на ползване върху масивна четириетажна сграда  - бивше училище „Дора Габе“. Сключен е договор със срок от 10 години.

На 5 октомври в Общината е постъпило писмено искане от председателя на Народно читалище „Добрич-2107“ Николай Нейчев. Той предлага да се намали площта на ползване, като се изключат две помещения, всяко по 54.00 кв. м. Те са разположени едно до друго на първия етаж в източната част на сградата, и самостоятелен санитарен възел. Те ще бъдат предоставени за ползване за пенсионерски клуб на дирекция „Хуманитарни дейности“.  

От  читалището се ангажират на участниците в клуба да бъде предоставена възможност да ползват безплатно библиотеката на НЧ „Добрич 2017“, както и да участват в дейностите на читалището, се посочва в писмо на Николай Нейчев.

На територията на Община град Добрич функционират девет клуба на пенсионера. Те са основно в централна градска част и в кв. "Христо Ботев" и кв. "Рилци".

c