Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общината в Добрич иска да продава на търг дърва за огрев и дървесен чипс

На търг с тайно наддаване да се извърши продажба на дърва за огрев и дървесен чипс предлага в докладни записки до Общинския съвет кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Дървесният материал е получен от извършени  резитби от служителите на ОБП „Устойчиви дейности и проекти”. Той се складира в базата на предприятието, в обособен „склад за дърва“. Предвид високите темпове на работа и количествата дървесина, с която се сдобиваме от резитби, складът значително се напълни и се налага нейното оползотворяване, посочва кметът. Общото количество дървен материал е 208 пространствени м3.

Предложение на начална тръжна цена - 13 312.00 лева с включен ДДС за цялото количество от 208 пространствени м3 или 80.00 лева на пространствен м3 или 127.91 лева за тон. Остойностяването му е извършено от независим експерт – оценител.

С постъпленията от търга ще се увеличат приходите в бюджета на Общината и ще се разчисти теренът на общинското предприятие.

С друга докладна записка кметът предлага Общинският съвет да разреши продажбата на търг на дървесен чипс, получен при извършване на резитби на клони. Със закупената дробилка  още в момента на извършване на резитби, растителният отпадък се превръща в „чипс“. Той се складира в базата на ОБП „Устойчиви дейности и проекти“ и до момента има събран приблизително 200 куб. м. или около 60 тона.  

Предложената начална тръжна цена за 60 т е 8 076 лв.  или 134,60 лева на тон. Цената е сформирана на база експертна оценка, според проучвания на пазара и експертна оценка на състоянието на дървесния чипс.

c