Водещи новини - дясно Крими Общество

Поредна присъда от 7 месеца за И.К. от Добрич, засечен пиян зад волана

Бърза ефективна присъда от седем месеца „лишаване от свобода“ е наложена на 40-годишния И.К. от Добрич, за пореден път задържан да управлява автомобил под въздействие на алкохол.

Наложеното наказание е седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, информираха от Държавното обвинение. Добричлията е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК – управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда. Нарушителят ще трябва да заплати глоба в размер на 400 лева, както и няма да има право да управлява автомобил в следващите 3 години. Присъдата е постигната от Районна прокуратура – Добрич в рамките на 72-часовото задържане на обвиняемия.

До задържането на И.К. след извършена рутинна проверка от полицейски патрул около 22:00 часа на 11 октомври 2022 година. Служителите на ОДМВР – Добрич го изпробвали за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,04 на хиляда. И.К. бил задържан и отведен в болнично заведение за вземане на биологичен материал, но отказал да даде кръвна проба.

Това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан два пъти за същото престъпление през 2017 година и през 2019 година, когато бил осъден ефективно и търпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, ведно с предходното му осъждане.

Одобреното от Добричкия районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.