Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Осъден в Италия фалшификатор на банкови карти от Добрич ще излежи присъдата си тук

Окръжният съд в Добрич позволи на осъден в Италия нашенец ще излежи остатъка от наказанието си в България, съобщават от пресцентъра на съда.

Магистратите отказват да изпълнят Европейска заповед за арест, издадена от италианските власти, с която е поискано българският гражданин Г. Г. да бъде предаден, за да изтърпи остатъка от присъда за фалшифициране на платежни инструменти.

В Италия мъжът е признат за виновен в това, че на 3 декември 2019 г. в гр. Рим, в съучастие с трето лице, инсталирал оборудване, способно да прихваща комуникации, свързани с компютърна система, чрез монтиране на скимер, микрокамера и карта-памет на АТМ-устройство на банка. Освен това фалшифицирал чрез клониране платежни карти, издадени на различни хора. С влязло в сила решение на Апелативния съд в Рим добричлията е осъден на 2 години затвор, от които трябва да доизтърпи 1 година, 1 месец и 4 дни.

Съдът в Добрич се мотивира с влошеното здравословното състояние на осъдения, възможността за ресоциализация и социална интеграция, както и с недвусмислено заявеното от Г. Г. желание да изтърпи остатъка от италианската присъда на територията на България, като искането е подкрепено и от страна на държавното обвинение.

Решението може да бъде обжалвано в 5-дневен срок.

c