Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Деца ще се забавляват в библиотеката в Добрич с пчели-роботи в Седмицата на програмирането

От 8 до 23 октомври 2022 година ще се проведе 10-ото издание на Европейската седмица на програмирането EU Code Week - Bulgaria.  Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич ще се включи за поредна година в инициативата. На 12 октомври 2022 г., от 10.00 ч. и 10.40 ч. библиотечни специалисти организират забавно програмиране с пчела-робот  Bee-Bot с деца от ДГ №23 „Звездица“ ул. „Богдан“ 2, III-та група „Слънчице“ и IV-та група „Пчеличка“.

Библиотеката получи шест интерактивни играчки – пчелички роботи, които могат да се програмират, по проект през 2019 година.

В детската градина ще се проведат тематични занимания по математика, музика и Човека и природата с Пчела робот. Децата ще могат да подобрят своите умения за пространствена ориентация, да програмират поредица от движения в посока напред, назад, наляво, надясно и завиване по 90 градуса. Децата ще направят първите си стъпки в програмирането по интересен и забавен начин.

Европейската седмица на програмирането помага на милиони хора в Европа и извън нея да учат, да създават, да правят нововъведения и да се забавляват с цифровите технологии.

Всички цифрови технологии се захранват от редове с код — от приложението, с което поръчвате храна, до GPS-а, който използвате за намиране на посоката. Умението да програмираме ни дава предимство в цифровия свят, като ни позволява да го контролираме, променяме и дори да го правим по-добър. По своята същност Седмицата на програмирането представлява разбиране на настоящето и промяна на бъдещето.

c