Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Двор с тонове събирани с години боклуци тормози съседите в Добрич (+снимки)

Имотът от 350 кв. м  се намира на улица “Армейска” близо до жп линиите, а по думите на потърпевшите купищата боклуци достигат над 2,5 метра височина и разнасят зловоние и мръсотия   

Дворът на имот по улица “Армейска” в Добрич от години е превърнат в сметище, където собственичката трупа стари мебели, дрехи, кашони и всякакви ненужни вещи, алармираха съседи. Освен в сметище, се е превърнал и в дом на плъхове. Носят се неприятни миризми, а местните се притесняват от зарази. Собственичката, трупала боклуците години наред, вече не живее в имота, след като роднини я извели от там, но камарата от вещи стои.

“Събираните боклуци са разположени в имот с площ над 350 кв. м, а купищата вехтории вече надхвърлят 2,50 м височина. Тонове боклуци. Тонове смрад и болести. Една бомба със закъснител и многото работещи денонощно съседи, за да изградят дом за своите деца, внуци. Институциите безсилни, роднините нехайни, собствениците маниаци, съседите в постоянен страх за живота и дома си” - така съседка описва ситуацията.

Боклуците надхвърлят височината на съседните огради, миризмата се усеща от десетки метри, мръсотията тече по улицата и влиза в съседските дворове, видя на място репортер на Про Нюз Добрич.

Справка в Агенцията по геодезия, кадастър и картография показва, че имотът намиращ се в ж.к. “Запад” на ул. “Армейска” е с площ от 349 кв.м., като в него се намират три постройки, най-голямата от които е 43 кв.м а общата застроена площ е 60 кв.м.

Търпението на съседите отдавна се е изчерпало. Многократно те са търсили помощ от институциите. Реагират от почистващата фирма на града и започват почистване на тротоара пред имота. При старта на разчистването на място пристигат и екипи на полицията, събират се жители от целия квартал. Съседите помагат за изкарването на боклуците, а почистваща фирма извозва камион след камион отпадъци. И това само от тротоара, върху който постоянно се свличат натрупаните на двора боклуци.

За да бъде изчистено изцяло сметището, собствениците трябва да позволят на почистващата фирма да влезе в имота, но засега такова съгласие няма, твърдят запознати със случая. 

Съседите се опасяват, че евентуален пожар може да доведе до страховити последствията за съседните имоти. Огромно е притеснението им и заради заразите, които това сметище може да причини. Уличните животни съжителстват с плъхове и буболечки, а при валеж замърсяването се просмуква в почвата, алармират живеещите в съседство. Те се надяват да се намери решение и институциите да им помогнат да се разчистят купищата отпадъци и вехтории.

c