Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Фестивал в АЕМО „Стария Добрич“ ще представи широка палитра занаяти и приложни изкуства

снимка: keimlumber.com

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се състои на 30 септември в АЕМО „Стария Добрич“. Организатор на събитието е Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“, с партньорството на Община Добрич чрез програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност.

Фестивалът ще бъде открит в 10.30 часа с изложение на занаяти и творби, които ще бъдат представени лично от авторите им. Посетителите на изложението ще имат възможност да видят широка палитра занаяти и приложни изкуства - тъкачество, сарачество, седларство, свещолеене, грънчарство, художествена керамика, накити от рог, бъчварница, книговезане, дърворезба с верижен трион, сувенири, стъклопис, изделия от естествена кожа, топено арт-стъкло, накити от мъниста, художествен текстил, изделия от желязо и дърво, дрехи с шевици, грънчарство, медна галванопластика, художествено плетиво, изделия от ковано желязо, изобразително изкуство, иконопис, гайтанджийство, художествена обработка на  дърво, накити от цветя, плъстене на вълна, тъкане на колани, накити от полимерна глина, бижута с шевици, везба, дрехи и аксесоари с етно елементи и др.

Музикалната част на фестивала започва в 11.00 ч. с изпълнения на възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“.

В 12.00 ч. голямата добруджанска певица Галина Дурмушлийска ще представи своята книга „За песните на моята душа“ пред сградата на музея в „Стария Добрич“, със съдействието на екипа на РИМ Добрич.

Концерт на Смесен хор „Добрич“ при читалище „Добрич 2017“ с диригент Николай Нейчев и хормайстор Пламен Петров ще се състои от 16.00 ч.

В 17.00 ч. ще се представи Детската фолклорна танцова студия „Добруджа“ с  худ. р-л Стоян Господинов.

c