Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

„Море от ритми“ събра фолклорни състави от България и чужбина в Балчик

За дванадесети път в Балчик се провежда Фолклорният фестивал „Море от ритми”. Той се организира от Сдружение с нестопанска цел „За Балчик”, с изключителната подкрепата на Община Балчик и под патронажа на кмета Николай Ангелов и съдействието на партньори и спонсори.

МФФ "Море от ритми" е с конкурсен характер. Право на участие имат любители, самодейци и почитатели на българския фолклор от всички възрасти, танцьори и певци от музикални училища, паралелки, школи, представителни ансамбли, състави от страната и чужбина. Фолклорният форум е конкурс, в който международните колективи и участници се допускат в конкурсната програма само с изпълнения на български фолклор.

Тази година участници в конкурса са десетки индивидуални изпълнители от цяла България - музиканти, групи за автентичен и обработен фолклор, танцови състави. Сред тях са и гостите от област Одеса, Украйна, от с. Нови Троян и гр. Рени.

Конкурсната програма приключва утре вечер, а на 25 септември от 9.30 ч. ще се състои Дефиле на участниците от пл. "Рибарски" до пл. "21-ви септември". Гала-концертът на наградените е от 10.00 ч. на сцената на пл. "21-ви септември".

c