Водещи новини - дясно Общество

Остани жив! Пази живота! – Днес всички електронни знаци сигнализират шофьорите

За седма поредна година Агенция „Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата „EDWARD“ по повод 21 септември – Европейски ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Остани жив! Пази живота!“.

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността 16-22 септември, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти.

Идеята на проекта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.

снимка: mobilityweek.eu

11 са българските градове, които се включиха в тазгодишната кампания (от 16 до 22 септември). Това са Бургас, София, Видин, Варна, Велико Търново, Габрово, Павликени, Плевен, Първомай, Русе, Търговище.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.