Водещи новини - дясно Общество Спорт Туризъм

Албена приема финалите на Държавния отборен бридж шампионат

От 23 до 25 септември във ваканционно селище Албена ще се проведе финалната фаза на Държавния отборен бридж шампионат за 2022 г., съобщи Стефан Георгиев – президент на СК “Дама купа”. В залите на хотел”Лагуна Бийч” ще се срещнат десетте най силни отбора на България, формиращи група”А”.

В мачове “всеки срещу всеки” ще бъдат определени четирите най-силни формации, имащи честта да спорят в супер финалната фаза за титлата “шампион на България” и призовите отличия. Според правилника, последните 4 отбора изпадат в Източната и Западната “Б” групи.

В същото време и на същото място успоредно с мачовете в “А” група ще се играят и мачовете от Източната”Б” група,където 10 отбора ще се борят за първите 2 места даващи право през 2023-а година за участие в майсторската група. Гордост за домакините от черноморската ни перла е отбора на бридж клуб “Албена”, който ще се бори за влизане в голямата четворка на България, добивайки това право след като спечели пролетния етап на Източната “Б” група. В състава на отбора са Драганка и Стефан Георгиеви /Добрич/ и Кремена и Димитър Капитански, Стефан Иванов и Иван Иванов /Попово/.

Мачовете започват в петък от 13 часа и ще продължат до късния следобед в неделя.Организаторите на проявата от Българска бридж федерация са осигурили безплатен достъп в игралната зала на всички желаещи да наблюдават изявите на най добрите бриджьори в страната.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.