Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Албена приема финалите на Държавния отборен бридж шампионат

От 23 до 25 септември във ваканционно селище Албена ще се проведе финалната фаза на Държавния отборен бридж шампионат за 2022 г., съобщи Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа". В залите на хотел"Лагуна Бийч" ще се срещнат десетте най силни отбора на България, формиращи група"А".

В мачове "всеки срещу всеки" ще бъдат определени четирите най-силни формации, имащи честта да спорят в супер финалната фаза за титлата "шампион на България" и призовите отличия. Според правилника, последните 4 отбора изпадат в Източната и Западната "Б" групи.

В същото време и на същото място успоредно с мачовете в "А" група ще се играят и мачовете от Източната"Б" група,където 10 отбора ще се борят за първите 2 места даващи право през 2023-а година за участие в майсторската група. Гордост за домакините от черноморската ни перла е отбора на бридж клуб "Албена", който ще се бори за влизане в голямата четворка на България, добивайки това право след като спечели пролетния етап на Източната "Б" група. В състава на отбора са Драганка и Стефан Георгиеви /Добрич/ и Кремена и Димитър Капитански, Стефан Иванов и Иван Иванов /Попово/.

Мачовете започват в петък от 13 часа и ще продължат до късния следобед в неделя.Организаторите на проявата от Българска бридж федерация са осигурили безплатен достъп в игралната зала на всички желаещи да наблюдават изявите на най добрите бриджьори в страната.

c