Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Проф. Енчо Калчев е новият Почетен гражданин на Добрич

Общинският съвет на Добрич реши със званието „Почетен гражданин на Добрич“ да бъде удостоен проф. д-р Енчо Калчев. Другото предложение – за инж. Стоян Дамянов, не получи необходимия брой гласове. Не бе утвърден и предложеният за носител на Почетния знак на Добрич – директорът на драматичния театър Иван Мандев.

Гласуването бе тайно, с каквото по правило се вземат решенията за почетните граждани. За да бъде утвърден почетният гражданин на Добрич, както и носителят на почетния знак, са необходими 50% плюс един положителни гласове.

Гласуването се проточи повече от час, с едно прекъсване за изясняване на критериите за избор на почетен гражданин. В залата бе направено предложение точката да се прегласува, но то не бе прието.

Припомняме, че номинациите проф. Калчев и инж. Дамянов бяха разгледани и одобрени от общинската Комисия за удостояване със званието „Почетен гражданин на Добрич“ и за присъждане на Почетен знак на Общината. За проф. Калчев гласуваха положително всичките девет членове, а за инж. Стоян Дамянов - осем. Единодушно комисията предложи на Общинския съвет с отличието „Почетен знак на Добрич“ да бъде удостоен директорът на Драматичен театър „Йордан Йовков“ Иван Мандев.

Почетният гражданин проф. Калчев ще получи отличието си по време на Тържествената сесия на ОбС на 25 септември, по случай Деня на Добрич.

c