Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Най-накрая ремонтират непроходимата улица „Кап. Димитър Списаревски“ в Добрич

От днес, 19 септември, започват строително-ремонтните дейности по улица „Кап. Димитър Списаревски“ в участъка от бул. „Добруджа“ до улица „Велико Търново“,  съобщиха от Общината. От там информират, че цялостният ремонт на улицата включва подмяна на бордюри и нова тротоарна и улична настилка. Призовават се гражданите за повишено внимание и спазване на временната сигнализация.

Многократно през последните години Про Нюз Добрич се отзовава на сигнали на наши читатели за ужасното състояние на улицата. Преди няколко месеца нашият читател Димитър Борисов ни писа: „Улица „Кап. Димитър Списаревски“ бе планирана за трайно ремонтиране още през 2019 година, но и до ден днешен не е поправена. Състоянието й вече е стигнало до степен опасност за живота. По тази улица ежедневно преминават деца, които отиват на училище в Хуманитарна Гимназия. Това е подигравка с живеещите по тази улица – децата, които отиват на училище и всички останали, които я използват ежедневно, понеже е най-краткият път от булевард „Добруджа“ до СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, написа Борисов през април тази година. Той добавя, че прави видеа за състоянието на участъка вече 3 години и ги е изпращал като сигнали до Община град Добрич и кмета Йордан Йорданов.

Наш екип видя на място, че състоянието на частта от улицата е повече от плачевно. Хората, които живеят там, са силно възмутени, тъй като не могат да използват автомобилите си. Те споделиха, че опасният участък е около 200 метра, там също живеят добричлии, които си плащат данъците.  Миналата година там бе извършен авариен ремонт на канализацията заради сериозен проблем. Преди това, по думите на живеещи в района, на няколко пъти настилката пропада, имаше образуван кратер, който изхвърляше фекални води. Хората дори се притесняваха от пропадане на домовете им. Канализацията аварира през 2019 година.

„Улица „Димитър Списаревски“, в частта от улица „Хан Тервел“ до улица „Велико Търново“, попада в обхвата на инвестиционния проект за основен ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в град Добрич. Предвижданията за извършване на строително-монтажни работи за този  участък са във второто шестмесечие на 2022 година“, обясниха тогава от Община град Добрич в отговор на наше запитване.   

c