Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Основателката на „Искам бебе“ представя в Добрич книгата си "ОсЪновените ангели"

Премиерата на книгата "ОсЪновените ангели" с автор Радина Велчева ще се състои в Добрич на 17 септември, събота, от 16.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова".

Ради Велчева е основател на фондация "Искам бебе". В книгата си тя събира свои разкази и преживени истории.

Книгата се разпространява изцяло с благотворителна цел и всички събрани средства от продажбата й, ще бъдат дарени на Фондация "Искам бебе" в подкрепа на семейства, които се борят за бебе.

Модератор на срещата ще бъде г-жа Атанаска Георгиева - учител по бългaрски език и литература в Добрич.

Радина Велчева е родена в Добрич през 1972 година. За себе си тя казва: Аз съм добруджанка. Родена съм в слънчевия град Добрич и до ден днешен се връщам там, за да „заредя батериите”. През лятото равнината ухае на зряло жито – това е магията, която ме връща в детството и ме кара да продължавам да вярвам в доброто начало. Непоправим оптимист съм. И честно казано – така се случва и в живота ми… Все добри и хубави неща. Имам прекрасен човек до себе, с когото сме заедно от 96-та – с голямо сърце, със страхотно чувство за хумор и с когото винаги има какво да си кажем. 16 години от живота си посветихме на нашата мечта – да имаме дете. Преминахме през тежки изпитания, болка, пробуждане и приемане на съдбата. През 2012 г., в навечерието на Благовещение, в дома ни дойде нашия ангел –  деветмесечната Йоанна, която е най-големият  ни подарък от съдбата, нашето сбъднато Щастие, нашият най-добър учител по Живот! Няколко години по-късно семейството добива своята завършеност с осиновяването на Симеон.

Невъзможността за собствено дете подтиква Радина, заедно с още две приятелки с подобни проблеми, да създаде фондация “Искам бебе”. За да се превърне през следващите години в много специален човек за семействата с подобни проблеми в страната, защото винаги намира начин да помогне. И плаче, и се радва с всяко родено бебе, било то и на непознати за нея хора. В борбата за дете при много семейства, Ради става част от семейството и приятелите. В много градове в страната започват да работят общински фондове, които са в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Стартира и Национална донорска програма на „Искам бебе“. Благодарение на Радина, един проблем, за който дори не се говореше – темата за безплодието, получи подкрепата на правителството.

c