Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В Добрич и Ген. Тошево: Вместо букет – дарение за пострадалите от наводнението

Благотворителност в първия учебен ден обяви учители от учебни заведения в Добрич и Ген. Тошево.

В СУ "Любен Каравелов" инициативата е под наслов Бъди надежда за някой - подай ръка!" Тя ще се осъществи в дните 15 и 16 септември. Каузата е дарение на средства на пострадалите от наводненията.

От детска градина 32 " Зорница" споделиха: „Доброто е ценност, която не може да се измери. Доброто съществува, за да ни направи по-истински и по-човечни“. Те се обръщат към родителите с призив вместо цветя за учителите, да се включат в дарителската кампания за пострадалите от наводнение населени места на община Карлово.

Днес в детската градина ще бъде поставена кутия за дарения.

„Природното бедствие остави без дом хората в пострадалите райони. Нашата подкрепа ще бъде насочена конкретно към нуждаещите се семейства в с. Богдан и с. Каравелово. Нека, вместо букет цветя, на 15 септември да дарим средства, за да помогнем на хората в беда“, призовават и учителите от ОУ „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево, където инициативата е под наслов „Най-красивият букет“. Кампанията стартира от 15 септември и ще продължи до 21 септември.  

Както Про Нюз Добрич вчера съобщи учителите от няколко учебни заведения в Добрич пък обявиха, че се отказват от букети в полза на Емо. Призивът е парите, които биха били похарчени за букети, да бъдат поставени в дарителските кутии, които ще бъдат поставените на входовете на училищата.

c