Бизнес Добрич Общество

Община Добрич търси изпълнител за Етапи 2 и 3 от изграждането на битова канализация на кв. Рилци

Община Добрич търси изпълнител за втория и третия етап от изграждането на битовата канализация на квартал „Рилци“. Общината обяви обществена поръчка с начин на възлагане публично състезание, като срокът за подаване на офертите е до 10 октомври т.г.

Общата дължина на изграждане на битова канализация и главни канализационни клонове по улиците в квартала е 8 762 метра, като Етап 2 включва 4 466 метра, а Етап 3 – 4 296 метра.

Прогнозната стойност на строежа без ДДС е над 8,2 милиона лева.

Припомняме, че преди две години започна реализацията на първия етап от изграждането на канализация в добричкия квартал – единствената жилищна зона на град Добрич, в която към 2020 година нямаше битова канализация и имотите бяха със септични ями. Строежът на първи етап е въведен в експлоатация с разрешение за ползване от 14.09.2021 г. и обхвана 8 улици.

Целият проект предвижда изграждане на битова канализация в квартал „Рилци“ на 6 етапа с обща дължина 27 км и една канална помпена станция. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите и бюджета на Община Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.