Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Отбелязваме Международния ден на красотата

Международният ден на красотата ежегодно се отбелязва на 9 септември в много страни по света. Той е иницииран от Международния комитет по естетика и козметология (Comité International d’Esthétique et de Cosmétologie, CIDESCO). Датата е утвърдена през 1995 година.

CIDESCO е основан през 1946 г. в Брюксел, Белгия, но централата й в момента се намира в Цюрих, Швейцария. Комитетът се определя като световен стандарт за красота и спа терапия. Негови членове са водещи световни училища, колежи, салони за красота и спа центрове. Дипломата CIDESCO спечели световно признание.

Основните цели на CIDESCO са да установи и поддържа най-високите стандарти за красота и спа терапия, да популяризира естетиката по целия свят, да улесни обмена на професионални знания и информация и да създаде сертифицирани центрове за обучение. Международният ден на красотата е създаден, за да помогне на CIDESCO да постигне тези цели.

Международният ден на красотата има за цел да отпразнува вътрешната и външната красота, както и да подчертае значението на индустрията за красота. CIDESCO насърчава всеки да се присъедини към кампанията на Международния ден на красотата, като сподели своите дефиниции за красота в социалните медии, като използвате хаштага #InternationalBeautyDay. Местните секции на CIDESCO организират различни събития в съответните страни.

c