Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добрич след проливния дъжд и наводненeтo (+снимки)

Ето така изглежда днес Добрич, часове след като над града се изсипаха десетки литри дъжд на квадратен метър, а приливната вълна откъм с. Богдан заля част от градския парк.

По официални данни на Метеостанцията в града снощи над Добрич са се излязо 69 л/кв. м дъжд. В същото време читатели ни предоставиха данни, че земеделски компании са измерили над 120 литра дъжд в някои точки.

Наводнила се е фабрика за храна за кучета в Добрич, отводнявани днес са избените помещения в блокове по ул. „Дунав“.

Миналата нощ спасителите са евакуирали 53 души. 30 от тях са били в автобус, който е пътувал от Албена за Добрич. В участък от пътя на територията на село Бранище е имало закъсали две коли, които екип на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ евакуирал. Шофьорът на автобуса не се подчинил да спре, решил, че ще премине, но събралата се вода го понесла и автобусът се спрял встрани от пътя. Всички 30 души от автобуса са били евакуирани, както и пътуващите в двата автомобила. Както Про Нюз Добрич още снощи съобщи възрастна жена беше евакуирана от наводнения й дом по ул. „Арда“ в града. Мъж с увреждания е изведен от дома му на ул. „Ивайло“. Останалите хора са евакуирани от закъсали автомобили.

През нощта са отстранявани четири паднали дървета – две в Шабла, по едно в Кранево и Генерал Тошево.

Ситуацията в града вече е спокойна, не се очакват нови интензивни валежи.

c