Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

Ден на плодородието „Кардамска есен“ ще се проведе днес в крайграничното село

Празник на плодородието „Кардамска есен“ ще се проведе на днес в село Кардам. Проявата се провежда след две години прекъсване заради пандемията. Тя  се организира за пети път от кметството в селото и читалище „Пробуда-1941”.

Идеята на организаторите е да се даде възможност на всички местни жители да подредят щандове с плодове, зеленчуци, пчелни и млечни продукти, домашни ястия и напитки, а на самодейните колективи – да участват със свои музикално-танцови изпълнения.

За любителите на биологичните продукти с доказан произход ще има щандове, на които да се предлагaт сезонни плодове и зеленчуци, сирена, млека, сладка, хлябове, етерично – маслени продукти, ръчно изработени сувенири. Гостите на празника ще могат да опитат от всички блага, които ражда плодородната добруджанска земя.

За да посрещнат символично сезона, в който трапезите и сергиите на добруджанци са отрупани с даровете на земята, кардамци ще зарадват гостите с богата програма. Специални гости на събитието ще бъдат певицата Пепи Христозова и оркестър ,,Лира”.

Празникът ще започне от 12 часа на площада пред читалището.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.