Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Има данни за 120 л/кв. м дъжд в Добрич, десетки наводнени дворове и закъсали коли

Десетки сигнали за наводнени дворове и улици са постъпили в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич през последните часове.

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи, наложила се е евакуация на възрастна жена, която живее в къща по улица „Арда“. Тя се е наводнила, като водата в дома е достигнала 15-20 см. Жената е отведена при роднини.

Евакуиран е и мъж с увреждания от къща по ул. „Ивайло“ в областния град.

Има много закъсали автомобили по булевардите. Най-много по бул. „Русия“ – в района на автогарата, както и по  бул. „Добруджа“ - след кръговото кръстовище за Балчик.

Наши читатели ни изпратиха данни от метеорологичната станция на земеделска фирма, които сочат, че падналият дъжд през последните часове в Добрич е около 120 литра на квадратен метър.

През 2014 година потопът, който сполетя града, беше причинен от количества дъжд от 116 л/кв. м, но тогава в региона беше валяло с дни, докато сега дъждът идва след продължително засушаване.

Има информация, че критично днес е било положението в района на Рибарското селище Кария край Шабла, където само до 18 часа количеството на падналия дъжд е било 70 л/кв. м.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, наводнен е пътят Добрич-Варна, в района на с. Стожер.

Снимка: Румен Иванов

c