Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Училището за шампиони „Г. С. Раковски“ в Добрич има нужда от обновяване на спортната база

В спортното училище „Г. С. Раковски“ в Добрич по традиция на 1 септември бе открита новата учебна година. В клас влязоха 160 ученици в 8 спорта – плуване, вдигане на тежести, бокс, борба, лека атлетика, хандбал, футбол и художествена гимнастика. Броят им е по-голям в сравнение с миналата година, когато са били около 150, каза за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Николай Дяков. В училището за шампиони за първи път влизат 39 ученици.

Дяков уточни, че има още свободни места, основно в пети клас и паралелките могат да бъдат попълнени в хода на учебната година. „Опитваме се да убедим родителите, че колкото по-рано децата им започнат да се занимават с активна спортна дейност, толкова по-добре. Спортът е основен фактор за здравето на учениците, а и на цялата нация“, посочи Дяков.

Ръководството на Спортното училище се надява да получи съдействие за подобряване на спортната база, която е амортизирана и е нужно осъвременяване на настилки, уреди и др. От обновяване се нуждаят площадките, дворът на училището, както и залите за борба, бокс и вдигане на тежести.

Официални гости на откриването на учебната година бяха Диана Борисова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, Марияна Симеонова – главен експерт „Училищно образование“ в Общината, майор Генади Генов – зам.-началник на Военното окръжие в Добрич и Татяна Няголова – старши експерт в РУО. В двора на училището се събраха много родители, учители и ученици. Поздравителни адреси бяха получени от Весела Лечева – служебен министър на младежта и спорта, от кмета на Добрич Йордан Йорданов, РУО и Военното окръжие.

По традиция честта да издигне националния флаг в първия учебен ден се пада на най-добрия в спорта и учението. Тази година това е щангистът Синан Савов от 11 клас, неколкократен национален шампион.

снимки: Община Добрич

c