Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Представяне на листата на "Продължаваме промяната" в Добрич

Водач на листата на „Продължаваме промяната" в 8-и МИР – Добрич е Йорданка Костадинова. По образование е фармацевт, завършила е и здравен мениджмънт, а личната й кауза е да въведе отпадналата наредба 28 за асистирана репродукция, съобщават от пресцентъра на партията. 
Йорданка Костадинова вече инициира обществено обсъждане с ин витро клиниките в България, юристи и представители на министерството на здравеопазването. Предстои събиране на работна група, която да подготви текстовете в наредбата, доколкото е проблем, че клиниките за асистирана репродукция вече две години работят без наредба. Друга кауза на лидера на „Продължаваме промяната" в 8-и МИР е да бъдат увеличени средствата във фонда за асистирана репродукция с поне 3 000 000 лева. 
Втората позиция се заема от Галя Събева – медицинска сестра по професия, любител на кулинарията и домашните животни. За нея основна кауза е осигуряване на достойни условия на труд за медицинските специалисти, за да избират да останат в България, да работят и да се развиват тук. 
Третото място се заема от Ана Адамова, която е юрист, с опит в развитието на проекти и законодателни предложения за създаване на подкрепяща среда за гражданските организации и гражданското участие, доброто управление и участието във вземане на решения, застъпничеството, режима на дееспособност на хора с увреждания. Друго нейно призвание е грижата за бездомни животни. 
Четвъртото място е за Димитър Мянков от Добрич, който по образование е финансист и икономист, производител и търговец на етерични масла, спортна натура!
Пети е Диан Дуков, който е бил професионален състезател по хандбал, шампион на България за 1999-а година. Активен участник в обществения живот в работата на общинската администрация и общински съвет в Каварна. 

Шестата позиция се заема от юриста Жеко Петков от Тервел, който е консултант на недвижими имоти, занимаващ се със земеделие, а негово хоби е риболовът. 
На седмо място е Поликсени Петрова, която по образование е историк, уредник в историческия музей в Балчик. Тя организира обществени изяви, свързани с децата, организира обществени мероприятия и търси решения на проблеми, свързани с културните институции на местно и национално ниво. 

Ето и основните приоритети за кандидатите на „Продължаваме промяната" в областта: 
1. Решителна борба срещу демографската криза в областта:

- Инвестиции в образованието и мерки, насочени към рязкото намаляване на ранно отпадащите от училище деца и трайното им задържане в образователната система;
- Реформа в здравеопазването, целяща създаването на ефективно работеща амбулаторна помощ и система за превенция и лечение на социалнозначимите заболявания;
- Привличане и задържане на медицински кадри;
- Разкриване на филиал на Медицински университет за обучение на медицински сестри и акушерки;
- Насърчаване на младежката заетост в региона чрез законодателни промени, стимулиращи работодателите да наемат млади хора без опит.

2. Създаване на ефективни механизми за предотвратяване на корупцията на всички нива чрез:
- промени в Закона за обществените поръчки и в Наказателния кодекс;
- прозрачност и граждански контрол;
- Завишаване на превантивния контрол на всички нива в държавния сектор.

3.Създаване на условия за подобряване на бизнес средата и повишаване на конкурентоспособността на местния бизнес чрез:
- привличане на инвестиции в региона;
- подкрепа на инвестиции в инфраструктурата на общините от областта;
- отпадане на всички тромави и ненужни административни регулации – електронно управление.

4. Подкрепа за българските храни за достъп до търговската мрежа и износ чрез:
- законодателни мерки;
- данъчни облекчения;
- насърчаване производството на екологично чисти храни.

5. Развитие на модерно технологично земеделие чрез:
- ефективно използване на възможностите за европейско и държавно финансиране;
- стимулиране на младите земеделски производители, чрез възможности за участие в проекти за финансиране за стартиране на бизнес;
- работещи мерки за борба срещу нелоялната конкуренция в бранша.

6. Подобряване качеството на водоснабдяването, отвеждането и пречистването на отпадните води в област Добрич.
На национално ниво, „Продължаваме промяната" ще надгради вече направените първи крачки – ще увеличим размера на пенсиите, за да могат възрастните хора да живеят достойно, ще обвържем минималната работна заплата със средната, за да могат всички у нас да получават справедливо възнаграждение за труда си, ще продължим да демонтираме корупционните схеми, като тази на Капитан Андреево, които ограбват всички български граждани. 
Като запушим корупционните течове, ще имаме повече средства в бюджета, което пък ще ни позволи да увеличим пенсиите, заплатите, да се погрижим за инфраструктурата в страната и да инвестираме в здравеопазване и образование. 

Решени сме да си довършим работата! 

c