Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Занаятчия от Добрич спешно се нуждае от помощ, за да живее и твори красота

Георги Великов Димитров от Добрич е занаятчия, занимава се с ръчна изработка на изделия от естествена кожа. Мъжът обаче е диагностициран с Множествена склероза, ослепял е с едното око. И се ужасява от мисълта, че ще дойде ден, в който ще остане прикован в инвалидна количка и повече няма да може да твори красота.

Открил е шанс в клиника в Индия. За 60-дневния престой там обаче са му нужни 18 000 лева, а до момента е събрана едва половината сума.

 Георги е на 49 години. Преди 4 месеца е диагностицираха с Множествена склероза. „След като преди няколко месеца загубих 80% от зрението на едното си око. Не се отказвам. Отново работя, но ми е много трудно. Обичам красивите неща, обичам природата и нейното спокойствие и хармония, обичам да пътувам“, споделя за себе си майсторът занаятчия.

Казва, че се опитва да не мисли за това, че ще дойде ден, в който няма да може да прави нищо сам, защото Мултипленната склероза води до живот в инвалидна количка.  

„След месец четене и издирване на всякаква информация попаднах на фондацията АЗ СЪМ с Биляна Савова, която е със същото заболяване и се е излекувала в Индия в клиниката на д-р Прашант. Свързах се с нея и с други българи, които са се лекували в клиника Ayush Prana в щата Керала. Биляна Савова ме посъветва да направя онлайн консултация с д-р Прашант, като предоставя информацията от ядрено-магнитния резонанс и всички други изследвания и мнения на специалистите.

„Шансът да получа адекватно лечение е огромен, тъй като заболяването ми в момента е в летаргия. Засега имам поражения само на окото от 1-та активна лезия от общо 5. Ако останалите 4 лезии се събудят и активират, ще навлязат в гръбначния ствол и ще започнат да изключват части от тялото ми до пълно инвалидизиране.

Лечението в специализирана клиника Ayush Prana в Kerala, Индия продължава 60 дни. „Обръщам се към Вас с молба за помощ, тъй като сумата от 9 000 евро е непосилна за мен. Изпращам огромни благодарности към всички онези, които посетиха страницата ми и са съпричастни с моята болка. Оценявам всяко мъничко дарение, защото знам, че живеем в трудни времена и ще лишите себе си за да спасите мен“, споделя Георги.

До момента е събрана сумата от 9 180 лв. от необходимите 18 000лв. Даренията 80% са предимно от роднини и приятели. Много мило и в същото време тъжно е, че и непознати хора правят дарения по 10 лв. по сметката. „Вероятно тези добри хора имат ниски доходи, но огромни сърца, за което сме им изключително благодарни и го оценяваме“, споделят близките на мъжа. Затова те  отправят апела си за помощ най-вече към земеделските производители, средния и дребен бизнес в Добрич и областта.

Създадена е и дарителска страница "Надежда за Георги"

Всеки, който желае да помогне, има възможността да го направи на следната дарителска сметка:

Райфайзенбанк

IBAN: BG33RZBB91551010565460

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Георги Великов Димитров

https://www.paypal.com/donate/…
https://bit.ly/3QlyN9a

c