Водещи новини Общество

Радев към служебния кабинет: Поемате управлението във вихреща се инфлация и нормативен блокаж

Президентът Румен Радев представи състава на служебния кабинет. Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, съобщава NOVA.

„Това е четвърто служебното правителство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три служебни кабинета. Вие поемате отговорност за управлението на България в труден момент”, отбеляза държавният глава.

Радев подчерта, че основното предизвикателство на кабинет №100 е свързано със сигурността, като отбеляза водещата се в непосредствена близост до България война, чийто последици се усещат пряко у нас и по света.

„Напрежението на Балканите отново се покачва. Рискът войната да обхване нови територии е реален. Ваш първи приоритет трябва да бъде да не се допусне въвличането на страната ни в конфликта, да предотвратите рисковете пред националната сигурност”, апелира президентът.

Според Радев служебният кабинет трябва да ускори работата по модернизация на въоръжените ни сили и повишаване на тяхната оперативна съвместимост със съюзниците от Алианса.

„Служебният кабинет и следващите правителства трябва да се водят в дейността си от два важни приоритета – сигурност на доставките и цена на енергоносителите. В центъра на вашата дейност трябва да бъдат интересите на обикновения потребител и на българската икономика”, категоричен е държавният глава.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.