Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

150 социалисти от област Добрич участваха в традиционния събор на връх Бузлуджа

Близо 150 членове на БСП от област Добрич се включиха в традиционния събор на левицата, който се проведе днес на  Историческата поляна на връх Бузлуджа. Най-многобройна – около 50 социалисти, беше групата от Добрич, съобщи председателят на общинската организация на партията Боян Саркизов. Участваха членове на БСП от Генерал Тошево, Каварна и Балчик.

Членове, коалиционни партньори, представители на Младежката организация и симпатизанти на БСП се събраха на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, за да отбележат 131 години организирано социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на партията. По данни на организаторите тази година събитието е събрало над 20 хиляди души.

От трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че след управлението си през последните седем месеца партията оставя финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и социалната справедливост за по-добър живот. Нинова заяви, че БСП тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, цените, бедността и неравенството, и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства.

Честванията на 131-вата годишнина от началото на социалистическото движение в страната започнаха вчера в Стара Загора с конференция на тема „Политика на кръстопът: България, Европа и светът“, в която взеха участие Корнелия Нинова и председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, както и представители на Младежкото обединение на БСП.

c