Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Пожарната в Тервел: Паленето на стърнища е абсолютно недопустимо!

Паленето на стърнищата е абсолютно недопустимо! Забраните са в сила за всички и към нарушителите се прилагат строги законови санкции. За това информираот от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ в Тервел във връзка с писмо на директора на Главна дирекция „ПБЗН“, както и зачестилите случаи на пожари, възникнали от почистване на тревни площи.

В информация, публикувана в сайта на Община Тервел, се посочва, че очакваните високи температури през следващите дни допълнително усложняват пожарната обстановка. Това налага пълна мобилизация на сили и средства от страна на държавните институции, ведомствата, органите на местната власт за повишаване на вниманието и на бдителността и за недопускане на пожари. Регионална дирекция „ПБЗН”в Добрич предприема своевременни организационни действия за недопускане на пожари и за бърза реакция при възникването им. 

Държавните органи носят своята тежка отговорност, но нека всички ние като граждани не забравяме, че една наша грешка или невнимание може да погуби огромни площи от горите на България, посочват огнеборците от Тервел.

c