Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

STEM зона създават в ДГ „Пролет” в Генерал Тошево

STEM зона предстои да бъде създадена в Детска градина „Пролет” в Генерал Тошево, съобщават от Общината. Това ще стане благодарение на спечелен от детското заведение пореден проект по Национална програма „Хубаво е в детската градина“.

STEM зоната ще бъде иновативно оборудвана в три модула - технологии, наука и математика. Във всеки модул по забавен и интересен начин децата ще наблюдават, откриват, изследват и експериментират, ще опознават- Envision Play /работа с таблети и софтуерен продукт/, ще се забавляват с програмируемите играчки - Bee-Bot,  с които ще надграждат пространствените  си представи, алгоритмично и логическо мислене.

Прилагането на STEM подхода е чудесна възможност за придобиване на нови знания, умения и компетенции у децата, учителите и родителите в областта на техника, науката и математика, посочват от Общината. Израждането на научната лаборатория за изследвания ще предостави на децата свобода да тестват много и различни закони на природата, като им се  предоставя възможност да бъдат естествени изследователи и откриватели.

Възпитаниците на ДГ „Пролет” ще придобият самочувствие за верни пазители на българските традиции и ритуали, ще се приобщят към колоритния Добруджански бит и култура.

Проектът е на стойност 4 997 лева. Той ще се реаризира през учебната 2022/ 2022 година.

c