Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

10 пожара гасиха само за ден в населени места в област Добрич

Изключително тежка бе пожарната обстановка в област Добрич през почивните дни, особено в неделя, научи Про Нюз Добрич от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” /РЗПБЗН/ комисар Дарин Димитров. Всички произшествия са били в населени места, горели са сухи треви и отпадъци.

Във вчерашния ден до 20 часа са гасени 10 пожара. Причините са избухването им е човешка небрежност. При всички запалвания е имало опасност да бъдат засегнати къщи. Пламъците са се прехвърляли от двор на двор.

В село Пчеларово вчера огнеборците са гасили едновременно два пожара – в двата края на населеното място. Унищожена е помощна постройка, увредена е част от къща. Не се е наложила евакуация на хора.

Призоваваме хората да бъдат бдителни, защото най-малката искра в момента предизвиква пожар, каза комисар Димитров. По думите му за разпространяването на пламъците вчера е допринесъл и по-силният вятър. Горещините продължават, хората трябва да бъдат още по-внимателни, призова директорът на РДПБЗН.

Снимката е илюстративна

c