Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С юбилеен концерт в Тервел ще зарадва почитателите си Калинка Вълчева

Юбилеен концерт на народната певица Калинка Вълчева организира Община Тервел, съобщават от администрацията. За реализацията на проявите по повод юбилея Общината ще получи целево финансиране. Договорът за това бе подписан преди дни между министъра на културата Атанас Атанасов и кмета на Тервел инж. Симеон Симеонов.

В програмата по случай 80 години от рождението и 60 години творчески път на Славея на Добруджа се предвижда откриване на юбилейна изложба в сградата на музея на 20 септември и специално издание на вестник „Тервел”. Концерт-спектакълът ще е с участието на носителите на специалните награди на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен на името на певицата: Петя Панева, Донко Марков, Мария Стефанова, Пресиана Леонидова и др. Специални гости ще бъдат Даниел Спасов и Милен Иванов. Предвижда се концертът да се проведе на 20 октомври в зрителната зала на читалището. С финансовата подкрепа на Министерство на културата ще бъдат осигурени още реклама и медийно отразяване, видео и фото-заснимане, декори, озвучаване и сценично осветление на събитието.

Финансирането е осигурено въз основа на обявена сесия за подкрепа на юбилейни чествания и годишнини през 2021 г., на основание чл. 6 от Правила и критерии за пряко финансиране от бюджета на Министерство на културата на фестивали и събития в областта на изкуствата и културата.

c