Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

395.5 точки е най-високият бал след второто класиране на седмокласниците в област Добрич

395.5 точки е най-високият бал след втория етап на класиране на седмокласниците в област Добрич. Това сочат данни, публикувани в сайта на Регионалното управление по образование.

Най-високият бал е за паралелката по Английски език с втори чужд немски на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. За същата паралелка бе и най-високият бал след първия етап на класиране – 480 точки.

Следващите по височина балове също са в ЕГ „Гео Милев”. За паралелката Немски език с втори английски той е 389.5 точки, за Английски език с втори руски – 381 точки, за Немски език с втори испански – 379.5 точки.

След паралелките в Езикова гимназия най-високият бал е в СУ „П. Р. П. Славейков” – за Чужди езици – английски език – 341 точки. Висок е максималният бал за паралелката Графичен дизайнер в училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” – 333.75 точки. 290.5 точки е максималният бал в паралелката Природни науки – биология в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов”.

На първо класиране нямаше записан нито един седмократен в паралелката Машини и системи с ЦПУ в Професионалната гимназия по техника и строителство „Михаил В. Ломоносов”. На втори етап също няма нито един класиран ученик. 

Записването на приетите ученици на втори етап на класиране е от 21 до 22 юли. На 25 юли  се публикуват свободните места за трети етап на класиране. На 26 и 27 юли се подават документи за участие в трети етап на класирането за останалите свободни места. В това класиране може да кандидатстват неприетите ученици, като променят желанията си, нови ученици, които до момента не са участвали в класирането, и ученици, които се отказват от класирането си до този момент.

Списъците на приетите ученици от третия етап на класиране ще бъдат оповестени на 29 юли.

c