Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Санират сградите на Общината и Пожарната в Шабла, изграждат фотоволтаични инсталации

Обществена поръчка, която предвижда подобряване на енергийната ефективност в сгради с обществено предназначение в Шабла, обяви Общината. Тя е на прогнозна стойност 1 658 368,96 лв. с ДДС. Начинът на възлагане е публично състезание.

За извършване на дейностите е осигурено външно финансиране чрез спечелен проект „Подобряване на енергийната ефективност в сгради с обществено предназначение в град Шабла”. Средствата се осигуряват през Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“.

Обществената поръчка е с две обособени позиции. Първата е за подобряване на енергийната ефективност в сградата на Общинската администрация в Шабла. Тя е на стойност 1 205 489,60 лв. с ДДС. Втората позиция е за подобряване не енергийната ефективност в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и е за 452 879,35 лв. с ДДС.

В двете сгради са предвидени енергоспестяващи мерки, които обхващат полагане на топлоизолация по външните стени и покривите, подмяна на дограма, ремонти на покривите. Ще бъдат въведени термо-помпени системи за охлаждане/ отопление, ще бъдат подменени осветителните тела. Ще бъдат изградени фотоволтаични инсталации за собствени нужди, ще се доставят и монтират системи за управление и мониторинг на сградите.

Крайният срок за подаване на офертите е 8 август.

c