Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Обещават изненади и атракции на юбилейното състезание по подводен риболов за купа „Шабла“

Десетото състезание по подводен риболов за купа Шабла ще се проведе в с. Тюленово днес, 16 юли. Събитието е част от инициативата на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" - "Нашият дом - морето" и ще бъде трети кръг от купа "България" на Българската федерация по подводни спортове (БФПС).

Това ще бъде юбилейно издание на надпреварата в историята на Морски клуб "Портус Кариа", затова организаторите от клуба са предвидили редица изненади и атракции. Състезателната зона е разширена на юг почти до комплекс Русалка.

Любезен домакин на церемонията по откриване, мерене на улова, награждаване и закриване на състезанието е хотел-ресторант "Делфина", откъдето ще сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата. Наградите са осигурени със съдействието на "Видракс" ООД. За първите 10 състезатели в класирането ще има поощрителни предметни награди, осигурени от "Джей Пи Сълюшан" ЕООД.

На всички състезатели, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които за тази юбилейна година ще са с още по-атрактивен дизайн.

Благодарение на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" ще бъдат осигурени безплатни сладоледи и пуканки за малки и големи деца, детски фланелки и други изненади. За доброто настроение на посетителите до края на вечерта ще се погрижи един от топ диджеите на България - DJ Sprite.

В зависимост от интереса и от това дали има екзотични риби и богат улов, организаторите има вероятност да проведат благотворителен търг на живо.

Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2022 г. Продължителността на състезанието е 5 часа, но при лоши метеорологични условия това може да се промени.

c