Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

РЗИ-Добрич ще изследва питейната вода в Каварна отново тази седмица

Планираме тази седмица да направим поредно пробонабиране за анализ на питейната вода в Каварна, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

По-рано днес от Община Каварна съобщиха, че последното пробонабиране и анализ на водата, предназначена за питейно-битови цели на територията на общината е извършено от РЗИ-Добрич на 8 юли /петък/. Не са установени несъответствия на подаваната към консуматорите питейна вода по показателите за качество, съгласно Наредба № 9 от 16.03.2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Към настоящия момент в Община Каварна няма постъпила информация, касаеща наличието на отклонения на показателите за чистота и качество на питейната вода, заявиха още от Общината в съобщение на страницата във фейсбук на администрацията.   

По повод информацията от директора на МБАЛ-Каварна за много случаи на пациенти със стомашно-чревни проблеми, д-р Ангелова каза, че при тях няма постъпили бързи известия. „Планираме проверка на място и ще видим какво ще установим“, каза още директорът на РЗИ.

c