Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започна дългоочакван ремонт на Шахматния клуб в Добрич

Започна ремонт на клубната база на Шахматен клуб „Добруджа 2013“, съобщи за Про Нюз Добрич неговият председател Галин Костов. Клубната база, която се намира в центъра на града, беше в окаяно състояние. Там ремонт не е правен от 80-те години на миналия век.

„От повече от две години се борим, заедно с общинския съветник и лидер на общинската организация на БСП Боян Саркизов, за де се случи този ремонт“, каза Костов.

Обясни, че в клубната база предстои да се подмени дограмата, да се постави теракот. Да се направи тоалетна, обособена за момчета и момичета. Ще бъде монтиран климатик.

 „В приемните дни на общинските съветници от БСП дойдоха много родители с оплаквания за състоянието на базата на Шахклуба“, каза Боян Саркизов. Водил разговори със заместник-кметовете Елка Димова и Пенчо Керванов. Успял да ги убеди в необходимостта от ремонт на  единствения шахклуб в града, а той се ползва от децата на Добрич.

Ремонтът се осъществява от Община Добрич. В него ще се вложат около 20 000 лева. Родители са уверили, че след ремонта също ще се включат с допълнителни средства за обогатяване на базата.

„Надявам се, че най-късно през август, занятията ще започнат. Вярвам, че ремонтът ще доведе до това да има много повече деца. Сега има около 20 деца – на възраст от 7 до 14-годишна възраст“, добави Галин Костов.

c