Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Над 22 000 лв. за прикован в количка младеж от Добрич събраха на благотворителен бал

22 425 лева бяха са събрани на благотворителния бал в подкрепа на лечението на Емо Ангелов от Добрич, който след катастрофа е прикован в инвалидна количка. Събитието се проведе на 24 юни в ресторант „Европа”. Средствата бяха набрани чрез продажба на куверти, томбола и търг. В последния бяха разиграни тениски на легендарните ни футболисти Христо Стоичков и Димитър Бербатов и на националния ни отбор по мини футбол, топка от времето на Стойчо Младенов начело на ЦСКА с автографи, продукти на Салати „Веселина” и други.

Учителите  и ръководството на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ подкрепиха каузата с дарение на лични средства в размер на 1 035 лв. Жени ГЕРБ дариха 2 000 лева, които събраха на свое събитие, проведено преди дни в Албена. Танцьорите от клуб „Пъстър хоровод”, който участваха в бала, предоставиха набрани от тях 640 лева.

„Благодаря! Благодаря! Благодаря на всички гости, участници и изпълнители, че направихте вечерта ми незабравима!– написа в социалната мрежа Емо Ангелов. - Също благодаря на всички, които дариха предмети за търга! Благодаря на хората, които дариха средства и без да присъстват! Благодаря и на управителите на ресторант” Европа” и на персонала, които се включиха в благотворителния бал! Надявам се всички да сте си изкарали добре. Вашата подкрепа ми дава сили да продължавам да се боря с тази тежка травма, която преобърна живота ми и да вървя напред към по-хубави дни за мен и всички вас. Мога да кажа още много, но вие сами видяхте, че усмивката ми цяла нощ не слезе  от лицето ми, което казва всичко. Всички заедно успяхме да съберем 22 425 лева, които ме приближават все по-близо до нужната сума за лечението ми”.

Припомняме, че през 2028 година младият мъж претърпя тежка катастрофа в Добрич. Следствие на нея остана на инвалидна количка. От тогава провежда ежедневна рехабилитация, но без големи резултати. Емо има оферта за лечение в клиника в Тайланд. От там предлагат да му поставят импланти на гръбнака, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците. Добричлията обяснява, че все още се води като експериментално решение, но има много хора, които са проходили. Необходимата сума обаче – 252 500 лева, е непосилна за семейството му.

Към момента са събрани 59 736 лева.

На Емо Ангелов можете да помогнете чрез:

    Дарителска сметка в Общинска Банка, клон град Добрич:

    IBAN: BG15SOMB91301068377002

    BIC: SOMBBGSF

    Титуляр: Емо Николаев Ангелов.

    Можете да дарите 1 лв. чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO.

     PayPal: emo.angelov1919@abv.bg.

c