Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Юлияна Антонова-Мурата: Днес моите герои са  кметовете от община Добричка

Моите герои – така дипломатът Юлияна Антонова-Мурата, автор на едни от най-продаваните книги през последните години в България, определи днес кметовете от община Добричка.

Неотдавна писателката бе гост на общината, която днес отбелязва 35 години от създаването си. Тя се срещна с кметове и кметски наместници на 68-те населени места на територията й, както и със секретарите на 45-те читалища, а и жители на общината.

Днес в профила си във фейсбук авторката на бестселъри написа:

„Получавам (кой ли се е е сетил и как, нямам представа) ежедневен кратък бюлетин с информация за България от журналистите на “Дойче веле”. И винаги там по един герой на Деня. Обичам да чета за него (нея).

Днес и аз си имам моя Герой, но той не е един, а са всички 68 кметове на Добричката община, начело с госпожа Соня Георгиева - интелигентна, дейна, мотивирана, авторитетна и красива жена, поела смело ролята на водач като техен кмет.

Срещнах се с всички тях и още 68 секретари на читалища по време на представянето си на книгата ми “Сан сан, Япония”преди седмица.

Беше среща, която е в сърцето ми и ще отнеса в Япония всяка една дума на госпожа Соня Георгиева, на г-н Марин Хаджийски (кмет на с. Стефаново) и на всички присъстващи. Защото тези хора са истински добруджанци. Силни, обгорени от слънцето, свързани със земята, на която дават ежедневния си труд и й благодарят за нейната любов към тях и народа ни.

Обичам ви, истински българи!“

Юлияна Антонова-Мурата е приложила към публикацията си и линк към Про Нюз Добрич и материала ни от вчера по повод тържественото отбелязване на 35-годишнината от създаването на Община Добричка.

c