Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С Вечер на лидерите-победители ПГЗ „Т. Рачински” в Ген. Тошево благодари на родителите на успелите деца

Вечер на лидерите-победители се проведе в Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево. Инициативата събра в заседателната зала на учебното заведение, която се превърна в импровизиран ресторант, учители, родители, ученици с успехи през учебната година, гости.

„Решихме за втора поредна година да уважим родителите на децата, които завоюваха призови места на национални и международни състезания и олимпиади”, каза за Про Нюз Добрич директорът на гимназията Кристияна Иванова. Тя сподели, че заедно с родителите и учениците са поканили и всички директори на основни училища в община Генерал Тошево. „Защото нашият труд не би давал такива резултати без да е преди това техният труд. Това е един израз на уважение и най-малкото, което можем да направим към колегите”, обясни директорът.

По време на Вечерта на лидерите-победители бяха наградени със специални грамоти 36 ученици с успехи през учебната година. Бяха им връчени и грамотите и наградите, които са завоювали през учебната 2021/2022-ра. Всяко едно от семействата им получи лично благодарствено писмо с постиженията на негово дете. За доброто настроение се погрижиха талантливи ученици от ПГЗ „Тодор Рачински” – от Фолклорен ансамбъл „Бялата лястовица”,  Рок-бандата, Клуб „Зелена химия”. Музикалната програма завърши с танц на бялата лястовица, който бе представен от осмокласничка, която танцува в „Алексия”. След него момичето и директорът застанаха една до друга, за да покажат единството, приемствеността – Кристияна Иванова, като представител на гимназията, а осмокласничката – на бъдещето.

Още в началото на вечерта направихме един интересен преход, сподели Кристияна Иванова. „Провокирахме любопитството на родителите да потърсят бялата лястовица. И накрая те разбраха, че бялата лястовица е до тях. Това са техните деца. На всички ни  дечицата са нашите бели лястовици, нашата надежда за един по-добър живот, за едно по-добро бъдеще”.

Гости на Вечерта на лидерите-победители бяха зам.-кметът на Генерал Тошево Румен Мунтянов, старши експертът по информационно осигуряване в Регионалното управление по образованието в Добрич инж. Иво Иванов, директорите на училищата в селата Спасово, Красен, Кардам, Преселенци, зам.-директорът на ОУ „Христо Смирненски”.  

c