Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младежи с интелектуални затруднения от Добрич с подарък – едноседмична почивка на море

Със страхотен подарък зарадва младежите с интелектуални затруднения от „Чудната градина” в Добрич благотворителната организация на българи в чужбина „Ангели за България”, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева. 17 души от социалното предприятие ще имат възможността за почиват една седмица край морето.

Младежите от „Чудната градина” ще отмарят в хотел в Кранево през последната седмица на август.  Те ще са на пълен пансион – осигурени са закуската, обядът и вечерята им. Почивката е на стойност около 3 500 лева. „До сега не е предлагано нещо подобно на нашите младежи – коментира Методиева. – Някои от тях са виждали морето само два-три пъти в живота си”.

Това е поредната съвместна инициатива на „Ангели за България” и Фондация „Свети Николай Чудотворец”. С набрани средства от благотворителната организация в началото на годината в Добрич бяха раздадени хранителни пакети на обща стойност 3 000 лева.  През февруари бяха извършени безплатни медицински прегледи на над 100 здравно неосигурени от Тервел и околните села. 

Наскоро пък от „Ангели за България” закупиха непродадени разсади от „Чудната градина”. Те бяха раздадени на хора от четири села край Добрич. Разсадите бяха основно на безколови домати и люти чушки, както и на патладжан и пипер.

c