Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Митинг в подкрепа на правителството ще се проведе в Добрич

Митинг в подкрепа на правителството под наслов „За европейско бъдеще за България” ще се проведе утре в Добрич. Той ще е на площад „Свобода” от 17.30 часа.

Организаторите посочват защо излизат на площада, отново:

-          За да не осъмнем скоро в държава, върнала се 50 години назад.

-          Защото демокрацията не се подразбира. Всяко право и всяка свобода остават такива само докато има кой да ги защитава и да се бори за тях.

-          Защото България е членка на съюз от свободни и демократични държави и ако искаме да остане такава, е важно да защитаваме принципите на този съюз. Ако трябва - и на улицата.

-          Защото децата ни гледат какво правим.

-          Защото всеки значим пробив срещу мафията, постигнат някога по нашите земи, е включвал и протести.

Организаторите заявяват, че пак ще покажат, че не са безразлични. Че властта е в ръцете на народа. Ще заявят подкрепа за това правителство, „което не е безгрешно, но направи няколко ключови неща за изхода на България от дъното и това само за 6 месеца”. Според тях кабинетът на Кирил Петков е изкоренил зависимостта от руския газ и гръцката връзка е на път да заработи другия месец. Посочват, че кабинетът на Кьовеши се съгласи да води комуникация не с Гешев, а с Министерски съвет, очевидно гласувайки му доверие.

За пръв път има хора в правителството, които дават подиум и шанс на пазителите на българските гори и кабинетът е започнал да спира строежи по морето и се заело да преустанови замърсяването на Ковачки, заявяват организаторите. Според тях Европа не ни се смее на "Сахер"-а, а чужди дипломати през седмица са на посещение у нас. Посочват още, че правителството е постигнало рекорден износ, рекордно индустриално производство, намален външен дълг, изпращането в историята на спец съда и прокуратурата. „За първи път имаме правителство с реална проевропейска ориентация”, категорични за организаторите на митинга.

Снимката е архивна - от друг протест на площад „Свобода” в Добрич

c