Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Зрелостниците на СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич получиха дипломите си

С вълнуваща и стилна церемония в актовата зала на СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич бяха връчени дипломите на поредния успешен випуск на училището. 27 прекрасни момичета и момчета поеха по пътя на своето ново житейско начало. Випуск 2022 приключва средното си образование с много добър среден успех – над 5.

Славейковци показаха отлични резултати на матурите. Средният процент от максималния брой точки на матурата по БЕЛ е над 10 пункта по-висок от постигнатото от учениците в област Добрич и близо 5 пункта над средното за страната. Подобна е статистиката и при изпитите за втори ДЗИ. Резултатите на матурата по английски език са напълно очаквани, предвид отличната подготовка на учениците ни по чужд език - по-високи с 8 пункта на регионално и с 6 - на национално ниво. Не са изненада и постиженията на ДЗИ по биология и здравно образование, които надвишават постигнатите в област Добрич с 4 пунктa, а съизмерването на национално ниво бележи ръст от 1 пункт. Успехите са плод на дългогодишна работа от страна на учители, ученици и родители.

10 са отличниците на випуска! Честта да получи първа своя документ за зрелост имаше пълната отличничка Станислава Сарандева, постигнала общ успех 6.00 от дипломата за средно образование. Нашето момиче е и носител на множество медали и престижни награди от национални и международни състезания по плуване. За постиженията си за издигане авторитета на училището Станислава бе удостоена с почетен плакет и парична награда. Грамоти, благодарствени писма до родителите и поздравителни адреси за цялостен принос и утвърждаване авторитета на СУ „П. Р. Славейков“ бяха връчени и на останалите отличници на випуска. „Благодарим Ви за отговорността и амбициозността, с които превърнахте триумфалните завоевания в традиция. Гордеем се с Вас!“, се казва в тях.

„Скъпи момичета и момчета! Пред вас сега е зрелостта. Да бъдеш зрял не означава, че вече си съвършен и няма какво повече да научиш. Училището свърши, но животът, който ви предстои, е най-могъщият учител. Продължавайте да учите и се стремете всеки следващ ден да сте нова, по-добра версия на себе си!“ бяха последните думи на развълнувания класен ръководител, Елка Митева.

„Превръщайте трудностите в победи, а мечтите в реалност! Помнете – успехът се крие в самите вас! Бъдете истински и успешни хора!“, пожела от своя страна директорът, Георги Георгиев.

С много усмивки, прекрасно настроение и последни снимки за спомен приключи тържествената церемония, а зрелостниците дадоха обещание да съхраняват с чест и достойнство името на училището и заявиха, че завинаги остават горди Славейковци.

c