Водещи новини - дясно Добричка Общество Политика

В подкрепа на протеста за разбития път Добрич-Лясково-Житница излизат и местни кметове

Кметове и кметски наместници от община Добричка ще се съберат в 10 часа на 15 юни на пътната отсечка към свинекомплекса край село Козлодуйци, за да подкрепят протеста на потърпевшите от окаяното състояние на пътния участък Добрич-Лясково-Житница.

От Общинска администрация припомнят, че в планирания за 15 юни протест ще се включат живеещите в осем населени места – Козлодуйци, Лясково, Житница, Камен, Черна, Тянево, Крагулево, Пчелник, които неколкократно са търсили съдействието на институциите. През месец май е депозирана и подписка, която е подкрепена от стотици жители на общината.

18-километровият участък е с компрометирана пътна настилка от десетилетия и се нуждае от неотложен ремонт. Община Добричка многократно е сигнализирала Областно пътно управление и МРРБ, заяви кметът Соня Георгиева, която също ще се присъедини към протестиращите.

Протестът на живеещите в община Добричка е поредният, с който те настояват за осигуряването на спешно финансиране за рехабилитиране на участъка Добрич-Лясково-Житница.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.