Култура Общество

Художниците от Добрич Вера Пенева и Николай Тодоров участваха в пленер в Разград

Творби на добричките художници Вера Пенева и Николай Тодоров са експонирани в изложба на участниците в пленера по живопис „Мистика и реалност“, която беше представена в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Деветото издание на пленера, организиран от Община Разград и Галерията, започна в началото на седмицата в местността „Пчелина”, в него участваха 10 майстори на четката. В експозицията са включени 22 творби, съобщават от Община Разград.

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в Международния пленер „Мистика и реалност” и им връчи плакети и дипломи за участие в творческото събитие. В приветствието си към участниците в пленера той ги поздрави за прекрасните творби, вдъхновени от красотата на Лудогорието. Допълни, че те, по две от всеки автор, ще останат във фонда на разградската галерия. „Всяка картина е богатство и Община Разград винаги се е грижила това богатство да има достоен дом и с гордост да бъде показвано по-често”, каза още Добрев.

От името на участниците в пленера Председателят на Съюза на българските художници Любен Генов заяви, че участието в събитието е било страхотно преживяване. Каза, че е чест гост и почитател на разградската галерия, нарече я „една от най-добрите в страната

В пленера участваха Антон Гошев от Благоевград, Вера Пенева от Добрич, Десислава Денева-Деде от Пловдив, Любен Генов от София, Мария Райчева от София, Милчо Талев от Поморие, Николай Тодоров от Добрич, Росица Йорданова от Разград, Тодор Тодоров от Разград и Христо Христов от Варна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.