Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Седмица след молебена в Кардам падна напоителен дъжд

Точно седмица след като край Кардам се проведе молебен днес над селото падна напоителен дъжд, съобщи кметът Георги Събев. За Про Нюз Добрич той обясни, че през последните няколко дни е валяло по малко – по 4, 5 литра на метър квадратен метър, което е било крайно недостатъчно за пролетниците и есенниците. „Остра необходимост имаше от един хубав, обилен дъжд и ето след направения мобелен нещата се случиха и благодатният дъжд дойде и в Кардам”, каза Събев. Посочи, че предвид особено големите производствени разходи на земеделските производители – за торове, семена и т. н., дъждът е паднал точно навреме.

Освен хората, които се занимават със земеделие, се радват и всички жилети на Кардам, защото те получават ренти от земеделската земя и по този начин си добавят средства и преживяват с малките пенсии, сподели Събев.

Мобеленът за дъжд край Кардам бе проведен миналия четвъртък. В него се включиха около 25 производители от района. Бе приготвен и раздаден и курбан за берекет и дъжд. „Когато човек вярва нещата се случват”, каза кметът на селото.

c