Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Край Шабла започва тактическото учение „Въздушен страж 2022“

Тактическото учение на Военновъздушните сили /ВВС/ „Въздушен страж 2022“ започва днес на полигона в Шабла. Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 09:30 часа на 6 юни 2022 г. до 17:30 часа на 8 юни 2022 г. в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла, и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби, съобщават от ВВС.

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

Участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км от бреговата ивица, както и пространството над тях на височина до 40 км, се обявяват за „временно опасни”. С цел недопускане на инциденти, трябва всички граждани да ограничат движението си в района за времето на стрелбите.

Полетите за бойни стрелби са част от плановата дейност на Военновъздушните сили за 2022 г. ВВС ще осигуряват безопасността на корабоплаването в акваторията на Черно море, в която ще се проведат бойните стрелби от зенитния полигон.

c